رفع مشکلات صادرات دارو از طریق سامانه جامع امور گمرکی
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، نشست نحوه حل و فصل مشکلات دارویی با توجه به تغییرات جدید در اخذ مجوزهای صادرات از طریق سامانه با حضور آقای بیگی رییس اداره صادرات غیرنفتی سازمان گمرک ایران،دکتر علی شاکری نژاد( کارشناس اداره نظارت بر زنجیره تامین دارو سازمان غذا و دارو)، مهرداد علیمیان(رییس کمیته صادرات سندیکا)،مهدی سلیمانجاهی( دبیر سندیکا) و تعدادی از نمایندگان شرکتهای تولیدکننده برگزار شد.
در این نشست مشکلات شرکت ها در خصوص نحوه عملکرد سامانه جامع امورگمرکی با توجه به تغییرات جدید در اخذ مجوزهای صادرات مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
بیگی رییس اداره صادرات غیرنفتی سازمان گمرک ایران ضمن بیان این مطلب که بحث سامانه ای شدن فرآیند صدور مجوز، تغییر در مقررات نیست و همان پروسه قبلی ادامه دارد، گفت: تنها تفاوت، تسریع پروسه با الکترونیکی شدن است.
در این نشست همچنین مطرح شد، گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق گمرک الکترونیک و بر اساس طرح پیکارد سازمان جهانی گمرک، اقدام به تولید و پیادهسازی سامانه جامــع گمرکی با امکان پوشش کلیه فـرآیندها و عملیات ترخیص کالا از لحظه ورود کالا به قلمـــرو گمرکی تا اتمام تشریفات ترخیص کالا با همکاری جمعی از استادان و دانشجویان نخبه دانشگاه تهران کرده است.
گزارش زمانسنجی که یکی از معیارهای علمی و کمی بررسی کارایی سیستمهای هوشمند است موید کاهش زمان انجام تشریفات گمرکی است.
این امر نهتنها بیانگر سرعت و سهولت انجام تشریفات گمرکی است، بلکه با توجه به، بهکارگیری مدیریت ریسک و کنترلهای سیستمی و غیرمحسوس، دقت لازم در انجام کنترلها نیز افزایش یافته است. با عنایت به شاخص محاسبات بانک جهانی، هزینه هر روز تاخیر در ترخیص کالا معادل یک درصد ارزش کالا برآورد شده است. لذا کاهش قابل ملاحظه هزینههای ترخیص کالا بر اساس تقلیل زمان از دیگر مزایای راهاندازی این سامانه بوده که به دلایل و اقدامات مربوطه در راستای کاهش زمان ترخیص به اختصار و شرح زیر اشاره میشود.
- اظهار از راه دور
- اصلاح فرآیندها و حذف مراحل غیرضروری
- بررسی هوشمند و نامحسوس بدهی ماده ۷ گمرکی
- ادغام دوایر احراز هویت، ارزش و کارشناسی مسیر
- کاهش مدتزمان کارشناسی اظهارنامه
- دریافت حقوق و عوارض به صورت الکترونیکی
- اصلاح ضوابط انتخاب مسیر
- دریافت اسناد به صورت الکترونیک
از دیگر مزایای سامانه، دسترسی و کنترل کامل اطلاعات موجودی انبارها بوده و نیز قابلیت رهگیری ورود و خروج کالا به انبار در جهت انجام فرآیند اظهار و ترخیص است. همچنین به منظور آگاهی بخشیدن اظهارکنندگان به ارزش مورد پذیرش گمرک در خصوص کالاهای اظهاری و رفع هرگونه ابهام در این خصوص، اطلاعات مذکور به صورت الکترونیکی در دسترس ایشان قرار میگیرد. این سامانه در جهت ارائه تسهیلات هرچه بیشتر به فعالان اقتصادی کاملاً بر روی دستگاههای موبایل قابل دسترسی بوده و نیز واحدهای نظارتی از جمله پلیس انتظامی میتوانند از طریق پیامک در هر نقطه از مسیرهای جادهای کشور، نسبت به اطلاعات محموله، راننده و وسیله حمل به صورت برخط و از طریق سامانه استعلام کنند.
گفتنی است، این جلسه صبح روز شنبه چهارم اسفند در محل سندیکا برگزار شد.