به گزارش روابط عمومی سندیکا، دکتر عباس کبریایی زاده روز یکشنبه در نشست خبری دومین نمایشگاه کتاب های تخصصی علوم دارویی و پزشکی و اولین نمایشگاه رسانه های سلامت محور، گفت: ایده رخداد فرهنگی در نمایشگاه صنایع وابسته دارویی و تجهیزات پزشکی، برگرفته از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی با اعلام اینکه در سال گذشته بیش از ۴۳۰ شرکت در نمایشگاه ایران فارما حضور داشتند که سهم خارجی ها ۹۵ شرکت بود، افزود: در سال گذشته و در اولین تجربه برپایی نمایشگاه کتاب های تخصصی پزشکی و دارویی، بیش از ۲۷ هزار مراجعه کننده داشتیم و فرصت بسیار خوبی برای این موضوع فراهم شد تا دانشجویان از نزدیک با آخرین دستاوردهای صنعت داروسازی آشنا شوند.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اعلام اینکه در نمایشگاه امسال بیش از ۵۰۰ شرکت ایرانی و خارجی حضور خواهند داشت، گفت: نمایشگاه امسال در فضایی به وسعت ۱۵ هزار مترمربع برپا خواهد شد و شرکت هایی از کشورهای چین،استرالیا،انگلیس، فرانسه ، اسپانیا،دانمارک،فلاند،هند،ایرلند،امارات،ویتنام،سنگاپور،پرتقال،سوئد،سوییس،ترکیه.،مالزی،ارمنستان،بلژیک،لیتوانی،کره، سوئد،انگلیس و … حاضران نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷ حضور دارند و انتظار می رود تا در این نمایشگاه به معرفی مطلوب صنعت داروسازی کشور بپردازیم تا زمینه سرمایه گذاری مشترک دارویی با شرکت های خارجی فراهم شود.
وی تاکید کرد: هدف ما، معرفی مطلوب صنعت داروسازی ایران به خارجی ها و زمینه مشارکت و سرمایه گذاری شرکت های خارجی در کشورمان است.
دکتر کبریایی زاده با اعلام اینکه در سال گذشته بیش از ۱۰ قرارداد بزرگ در حین برگزاری نمایشگاه با خارجی ها بسته شد، ادامه داد: ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید و تامین می شود و کل ارزبری آن در حدود ۸۰۰ میلیون دلار است. در حالی که برای سه درصد داروهای وارداتی، بیش از ۱.۱ میلیارد دلار ارز اختصاص می یابد که نشان می دهد صنایع دارویی کشور حداقل وابستگی را به خارج دارد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به اهمیت برگزاری رویدادهای فرهنگی جانبی نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷، افزود: مخاطبان نمایشگاه ایران فارما کسانی اند که هر یک به نوعی از فعالان توسعه صنعت داروسازی محسوب میشوند. این نمایشگاه بستر اقتصاد مقاومتی است؛ متاسفانه زمانیکه دولت مردان ما فقط شعار اقتصاد مقاومتی می دهند و هیچ کاری نمی کنند، صنعتگران ما دارند زیر چرخهای کمبود نقدینگی له میشوند.
وی ادامه داد: ما نمایشگاه ایران فارما را برای نسل های بعد برگزار میکنیم تا دانشجویان و جوانان این عرصه از نزدیک ببینند زمانیکه جنگ و تحریم ها بر کشور غالب بود، صنعت داروسازی کشور از تهدیدها چه فرصتهایی ساخت و خود را با کمترین وابستگی به خارج ، خودکفا کرد.
دکتر کبریایی زاده ضمن بیان این موضوع که سال گذشته در فضای پسابرجام برای اولین بار، ۹۰ شرکت خارجی حضور پیدا کردند، گفت: در حالیکه به دلیل وجود تحریمها، شرکت کنندگان ما اغلب با تصویری از ماشین آلات و تجهیزات خود در نمایشگاه شرکت داشتند، اما امسال نه تنها فضای غرفه بیشتری در اختیار دارند، بلکه ماشین آلات و تجهیزات نیز مستقیما در نمایشگاه مستقر است.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در پایان گفت: سهم ارزبری داروهای تولید شرکت های داخلی ۸۰۰ میلیون دلار است در حالی که برای ۳درصد داروهای وارداتی، بیش از ۱.۱ میلیارد دلار ارز اختصاص می یابد. اين نشان مى دهد اين صنعت قابليت بالايى دارد و با شرايط پسابرجام مى توان روابط را با كشورهاى ديگر توسعه داد كه اين نمايشگاه نيز بهانه خوبى براى اين ارتباط خواهد بود.