مراسم افتتاحیه پنجمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی، روز سهشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶ با حضور دکتر عباس کبریاییزاده رییس سندیکای تولیدکنندگان مکملهای غذایی رژیمی ایران و رییس شورای سیاستگذاری همایش، دکتر سیدعلی کشاورز مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی همایش، دکتر سیدعبدالحمید احمدی معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان و عضو شورای سیاستگذاری همایش، دکتر محمدهادی ایازی معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در هتل المپیک برگزار شد.
دکتر عباس کبریاییزاده رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکملهای غذایی رژیمی ایران در ابتدای این مراسم بیان کرد: ادعای عجیب و غریب شرکتهای فعال در حوزه مکمل و نابسامانی این عرصه باعث شد تا با تشکیل شورای علمی به همکاری نهادهای مرتبط همایش مکملهای غذایی و رژیمی را برگزار کنیم. در پنجمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی که حیطههای مختلفی به عنوان سرفصل در این همایش مطرح شد یکی از مهمترین سرفصلها که در نظام سلامت با آن مشکل داریم احتمال بروز سندروم متابولیک است. در همین راستا تلاش کردیم تا به دو پرسش مهم پاسخ بگوییم. اول اینکه اگر سندروم متابولیک در فرد به وجود آید، مکملها چگونه میتوانند آن را کنترل کنند و دوم اینکه مصرف نابهجای مکمل چگونه میتواند منجر به احتمال بروز سندروم متابولیک شود.
وی در پایان گفت: متاسفانه یکی از مشکلات مکملها در ایران عدم اطمینان خاطر در تامین و مصرف مکملهای غذایی و رژیمی است که زنجیره تامین سالمی وجود ندارد. اهمیت این امر به خصوص در مکملهای ورزشی که در حال حاضر عمده مصرفکنندگان آن جوانان هستند، مشهود است و هماکنون نیازمند ساماندهی از سوی نهادهای مرتبط به خصوص همکاری وزارت ورزش و جوانان با وزارت بهداشت هستیم.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به انتخابات پیش رو بیان کرد: ضرروی است با حضور در انتخابات آینده کشور و فرزندانمان را رقم بزنیم. متاسفانه گاهی با کوتاهی، شاهد بروز پیامدهای ناگواری برای کشورهستیم.
دکتر سیدعلی کشاورز: ۳۵ درصد بزرگسالان مبتلا به سندروم متابولیک هستند
دکتر سیدعلی کشاورز در مراسم افتتاحیه بیان کرد: برآورد شده که حدود ۳۵ درصد از بزرگسالان و ۵۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال مبتلا به سندروم متابولیک هستند. میزان شیوع سندروم متابولیک در ایران یکی از بالاترینها در دنیا است و یافته های پژوهش ها حکایت از افزایش این پدیده دارد.
وی ادامه داد: احتمال بروز سکته قلبی و یا سکته مغزی در افراد مبتلا به سندروم متابولیک سه برابر و احتمال بروز دیابت پنج برابر دیگر افراد جامعه است.
دکتر کشاورز در خصوص درمان سندروم متابولیک بیان کرد: به نظر میرسد بهترین رویکرد درمان سندرم متابولیک دریافت رژیم متعادل سالم غنی از مکمل های غذایی متنوع است. امید است با برگزاری همایش مکملهای غذایی و رژیمی با هدف آشنایی با مکملهای مهم در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک از بار درمانی که ابتلا به بیماریهای مزمن بر جامعه دارد، بکاهیم و قدمی به سوی جامعهای تندرستتر، شادابتر و پویاتر داشته باشیم.