روز گذشته ( سهشنبه ۲۵ اردیبهشت) نمایندگان انجمن صنعت پخش ایران، سنديکای توليدکنندگان مواد دارويی، شيميايی و بسته بندی دارویی، اتحادیه واردکنندگان دارو و اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران که خود متولی برگزاری این نشست بودند؛ با دکتر علی نوبخت حقیقی رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دیدار کرده و به بیان مهمترین مشکلات فعلی صنعت داروسازی کشور پرداختند.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، یکی از مهمترین اقدامات هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در دوره ششم با هدف ایجاد همدلی میان تشکلهای فعال در حوزه دارو، برگزاری نشستهای صمیمانه با حضور نمایندگان این انجمنها و مسئولین در حوزه بهداشت و درمان است. از جمله دیدار محرمانه تشکلهای فعال دارویی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که اسفند ماه سال گذشت انجام شد.
روز گذشته نمایندگان تشکلهای فعال در حوزه دارو، با حضور دکتر غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو و دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دکتر علی نوبخت حقیقی رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی پرداختند.
نقدینگی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، واردات داروهای مشابه تولید داخل ، مطالبات صنعت داروسازی ، سرمایهگذاری در این صنعت استراتژیک، کاهش تولید دارو به دلیل افزایش هزینهها و تامین دارو با توجه به تغییرات نرخ ارز از جمله مهمترین مواردی بود که در این جلسه عنوان شد.
سختتر از این سالها را پشت سر گذراندهایم
دکتر غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو هم که در این نشست حضور دارد، با تشکر از همه فعالان در صنعت داروسازی، مواد اولیه، بهداشتی و آرایشی،مکمل، تجهیزات پزشکی و… که در این جلسه حضور دارند، میگوید: صبوری این فعالان، هم به ما و هم به مردم کمک کرده است تا بتوانیم علی رغم اوضاع سخت اقتصادی که وجود دارد، به فعالیت ادامه دهیم.
او معتقد است که صنعت داروسازی، سختتر از این شرایط را پشت سر گذاشته است و قطعا میتوانیم با مدیریت کاری کنیم تا مردم کمتر آسیب ببینند.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این موضوع که مهمترین دغدغه فعالان صنعت داروسازی کشور، نه موضوع قیمت، بلکه بحث نقدینگی است، توضیح میدهد: امروز نقدینگی بیشترین فشار را به سیستم داروسازی کشور وارد کرده است. همانطور که اطلاع دارید، هیئت وزیران مقرر کرده بود قیمت دارو و تجهیزات پزشکی ۵ درصد ( بر اساس نرخ تورم) افزایش یاید که با همراهی وزارت بهداشت، این رقم به ۹درصد افزایش یافت.
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه صحبتهای خود بیان میکند، مشکلی برای تامین دارو با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد.
دکتر اصغری با اشاره به شعار امسال، تاکید میکند: بدون شک در سال “حمایت از کالای ایرانی” ، سیاست ما با دیگر سالها فرق خواهد داشت. به همین دلیل گلههای بسیاری در بحث واردات، مکملها و .. وجود دارد. اما من میپرسم و پاسخ میدهم که مسئولیت حمایت از شعار و اهداف این سال بر دوش شما نمایندگان است که امروز اینجا حضور دارید.
او همچنین اظهار میکند: میدانیم که به دلیل شرایط اقتصادی ، سود بسیاری از شرکتها کم شده است. اما شرایط کنونی کشور ایجاب میکند که همه در این وضعیت با یکدیگر همراهی کنند.
قیمت دارو غیرواقعی است
دکتر احمد شیبانی رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز با تاکید بر افزایش هزینه شرکتهای دارویی بیان کرد: متاسفانه وضعیت الان به گونهای است که شرکتها مجبور به تعدیل نیرو هستند. شرکتی داریم که كه شب عيد از ١٠٠ پرسنل ٥٤ نيرو تعديل شدند.
به اعتقاد رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، قیمت های دارو غیر واقعی است و باید فکری اساسی کرد.
اوراق برای حوزه بهداشت و درمان فاجعه است
سید ابراهیم هاشمی به نمایندگی از هیئت مدیره انجمن صنعت پخش ایران میگوید:به یقین اگر امروز برای صنعت داروسازی کشور فکری نکنیم، روزی افسوس خواهیم خورد که چرا می توانستیم کاری کنیم اما نکردیم.
در حال حاضر مطالبات شرکتهای پخش تنها از دانشگاه های علوم پزشکی ۲۴۷۵ میلیارد تومان است که در مقایسه با اسفند سال گذشته ،۳۰۰ میلیارد تومان به صورت اوراق پرداخت شده است ؛ در حال حاضر رقم بدهی معادل شهریور ماه سال گذشته است.
او تاکید میکند: اوراق برای حوزه بهداشت و درمان فاجعه است. چون میانگین باید ۲۵ درصد زیر قیمت در بازار نقد کنیم. چون هیچکس از مشتریان اوراق را نمیپذیرند. وامروز می بینیم خیلی از شرکت ها فقط برای اینکه امورات خود را بگذرانند و ضرر بیشتری نکنند، اقدام به نقد اوراق پرداختی می کنند.
با فروش املاک اموراتمان را میگذارنیم
ناصر ریاحی رییس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز در این نشست بیان میکند: همه دردمان این است که نمیدانیم چه کسی باید این درد را درمان کند و متاسفانه فعالان داروسازی همیشه از سوی مسئولین تنها ماندهاند. در نظر بگیرید، با توجه به تغییرات نرخ ارز و حجم سنگین بدهیها، چگونه میتوانیم بدهیهای خود را بپردازیم. کار به جایی رسیده است که با فروش املاک اموراتمان را میگذارنیم.
ضرورت توجه به طب ایرانی
توجه به طب ایرانی و توسعه آن با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و نقش ویژه آن در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.
همچنین از سوی حاضران در نشست پیشنهاد شد تا همانطور که برای گندم، خرید تضمینی وجود دارد، شرکتهای دانشبنیان فعال امکان خرید تضمینی محصولات را داشته باشند. زیرا تا زمانی که حمایت از شرکتهای دانشبنیان در کشور وجود نداشته باشد، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم، که سرمایهگذاری در این عرصه از سوی شرکتهای خارجی صورت بگیرد.