مدیر عامل شرکت داروسازی خوارزمی در سومین سمینار توسعه صادرات پایدار ضمن بیان معضلات فعلی صادرات دارو در کشور، بر توسعه صادرات به عنوان مهمترین ضامن بقای شرکتهای تولیدی تاکید کرد.
به گزارش سندیکا، دکتر پیمان ترحمی مدیر عامل شرکت داروسازی خوارزمی در سومین سمینار توسعه صادرات پایدار در توضیح مهمترین معضلات صادرات شرکتهای دارویی بیان کرد: در حال حاضر مشاهده آمار صادرات دارو در کشور بیانگر این است که فقدان سیاست قیمتگذاری صحیح صادراتی، ساختار سازمانی، نبود کمیتههای صادراتی فعال و عدم تخصص پرسنل واحد صادرات از مهمترین علل مشکلات صادرات شرکتهای دارویی است.
وی افزود:افزایش تعداد تولیدکنندگان داخلی، عمدتا دربخش تولیدکنندگان داروهای ژنریک است که همین امر باعث باعث افزایش تولید اقلام داروئی مشترک میشود. بر اساس آمارنامه سال ۹۴ حدود ۳۵۶۰ داروهای داخلی که شامل ۱۶۰۰قلم قرص، ۱۰۰ قلم شربت، ۵۰ قلم شیاف، ۶۵۰ قلم ویال، ۸۰ قلم پریفیلد، ۶۰۰ قلم آمپول، ۸۰قلم کرم و ژل و ۴۰۰قلم کپسول می باشد بصورت مشترک تولید میشوند.
ترحمی تاکید کرد: عوامل محیطی و تاثیرگذار در روند تولید بیشتر وواردات دارو ناشی از رفع تحریمها و غیره ، همگی بیانگر ضرورت توسعه صادرات علمی و اصولی است و توسعه روند صادرات را باید یکی از مهمترین شرط بقای شرکتهای تولید کننده به حساب آورد .
وی با بیان این موضوع که متاسفانه بازارهای هدف به صورت اصولی و بر اساس استراتژیهای خاص توسط تولیدکنندگان دارو انتخاب نمیشود، توضیح داد: در حالیکه بازارهای متعدد با پتانسیل بالای واردات در کشورهای آفریقایی، حوزهCIS ، خاوردور و آمریکای لاتین وجود دارد که با توجه به اینکه لازمه ورود و بقا در بازارهای مذکور نیاز به برنامه ریزی ، آموزش و سرمایهگذاری مالی و نیروی انسانی است، اما شرکتهای دارویی فعالیتی درآن منطقه ندارند یا فعالیت آنها بسیار محدود است.
به گفته مدیر عامل شرکت داروسازی خوارزمی انجام تحقیقات بازار یکی از مهمترین ضرورتهای ورود به بازارهای صادراتی است تا بررسی اولیه ، شناخت بازار و آشنایی با شرایط فعالیت در کشور هدف به صورت تخصصی انجام بگیرد. بر همین اساس تجربیات موجود در خصوص چگونگی حضوربرخی ازشرکتهای دارویی در بازارهای هدف بیانگر استفاده از شیوه های سنتی و ناکارآمد است.بعنوان مثال بسیاری از شرکتها انتخاب و ورود به بازارشان صرفا ناشی از مراجعه خریدار بصورت مقطعی جهت خرید دارو و ارسال به یک کشور است که عملا چیزی جز یک حضور موقت ، کوتاه مدت و ناموفق بدنبال نخواهد داشت .
ده اشتباه رایج در عقد قراردادها و مذاکرات بینالمللی
در ادامه، دکتر رحیم محترم عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات در سخنرانی خود در این سمینار آموزشی درباره مهمترین اشتباهات رایج در عقد قراردادهای بین المللی و مذاکرات صحبت کرد که تیتر مباحث ارایه شده توسط وی بدین شرح است:
- عدم دقت به زمان اجرای تعهدات و تبعات تاخیر عدم اجرا و اجرای غیر مطابق
- .عدم تعریف دقیق محصولات یا خدمات و ابعاد آن
- پذیرش فسخ بدون علت و تبعات
- مذاکره بدون مطالعه و برنامه ریزی
- تیم مذاکره کم تجربه
- .عدم تسلط بر زبان مذاکره
- .عدم اگاهی از ترفندهای منفی مذاکره
- .نگارش متون غیر حرفه ای
- .عدم تدوین قرارداد
- .عدم دقت در معرفی طرف های تجاری