عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
ایران فارما ویترین توسعه یافتگی صنعت دارویی کشور است
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر بشیر خالقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار این روابط عمومی با اشاره به اهمیت صنعت دارو گفت: پیش از انقلاب کشور ما در صنعت دارو تنها یک وارد کننده محسوب میشد ما در آن زمان حتی توانایی بستهبندی اقلام دارویی را نیز نداشتیم اما پس از انقلاب و در دوران دفاع مقدس متخصصان و پزشکان داروساز دست به دست هم داده و در کوران تحریمها، شرکتها و کارخانههای داروسازی را تاسیس کردند.
او افزود: در طی چهار دهه گذشته صنعت دارویی ما تا جایی پیشرفت کرده که اغلب داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید میشود. یکی از اتفاقها و رویدادهای مهم در زمینه دارو بعد از انقلاب اسلامی، تولید داروهای بایوتکنولوژی با فناوری و دانش روز تا حد خودکفایی و صادرات، در کشور بوده است.
دکتر خالقی اظهار کرد: توجه کنید که در تحریمهای اخیر ما در کشور هرگز مشکل کمبود دارو نداشتهایم و اگر مشکلی حس شده مربوط به اندک اقلام دارویی است که بخاطر نبود توجیه اقتصادی در کشور تولید نمیشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: حدود ۱۰درصد درآمد کل جهان صرف هزینههای سلامت میشود که نشان دهنده اهمیت این بخش در سبد هزینههای خانوارها در جهان است. پس دارو از نظر صنعتی دارای اهمیت فوق العادهای است و کشورهای در حال توسعه در راه رسیدن به خودکفایی کامل و استفاده صنعتی برای ارزآوری از طریق صادرات دارو در حال رقابت با یکدیگر هستند. تجهیز کشور به وسیله صنعت دارو هم گامی مهم در جهت سلامت جامعه است و هم از بعد صنعتی برای کشورمان مفید خواهد بود.
دکتر خالقی نمایشگاه ایران فارما را گامی در جهت توسعه صنعت دارو عنوان کرده و گفت: وقتی صنعت داوریی کشور تا این حد پیشرفت کرده باید ویترینی نیز برای نشان دادن توسعه یافتگی خود داشته باشد و نمایشگاه ایران فارما این بستر را فراهم کرده است.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: معرفی ظرفیت صنعت دارویی کشور و توانمان در تولید و صادرات دارو کاری است که نمایشگاه ایران فارما انجام میدهد و از این جهت برای کل نظام دارویی و درمان کشور حائز اهمیت است.
دکتر خالقی در پایان اظهار داشت: یکی از مهمترین کارکردهای نمایشگاههای تخصصی دارویی و پزشکی تبادل دانش و گفتگوی شرکتهای مختلف در زمینه تبادل دانش و تکنولوژی و واردات و صادرات دارو و مواد اولیه تولید دارو است. در شرایطی که تحریمهای ظالمانه کلیت صنعت کشور را نشانه رفته است، بیش از هر زمان دیگری نیازمند این هستیم که بسترهایی برای تبادل دانش ، واردات و صادرات داشته باشیم.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما ( دارو و صنایع وابسته) دوم تا چهارم مهرماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.