جلسه بازخوانی و بررسی مسائل و مشکلات شرکتهای تولیدکننده سرم با حضور دکتر محمد پیکانپور مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، روسا و معاونان این اداره و همچنین مدیران عامل و نمایندگان شرکتهای فرآوردههای تزریقی و دارویی ایران، شهید قاضی، داروپخش، ثامن و شیراز سرم و اعضای هیاتمدیره سندیکا عصر روز سهشنبه ۶ تیرماه در محل سندیکا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در این جلسه هریک از شرکتها به بیان مشکلات و چالشهای خود در تولید سرم پرداختند و موجودی مواد آنها مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص شد شرکتها از نظر موجودی مواد اولیه در وضعیت مناسبی قرار دارند و از این لحاظ مشکلی بابت تولید سرم مورد نیاز کشور ندارند.
از مشکلات مطرح شده در تولید سرم که در این نشست عنوان شد میتوان به قطعی برق کارخانجات تولیدی، طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها، تامین مواد اولیه تولید سرم از پتروشیمی، صادرات، کنترل و نظارت در تجویز و مصرف سرم از سوی پزشکان و قیمتگذاری اشاره نمود.
دکتر پیکانپور درباره مشکلات CTD گفت: ما با سندیکا به توافقاتی رسیدیم که به کمک اداره کل بیایند و قسمتی از مسیر از سمت سندیکا پیگیری شود تا کار تسریع یابد که اگر این اتفاق بیفتد مسیر ۳ ساله به یک سال و نیم کاهش مییابد.
برای حل مشکل تامین مواد از پتروشیمی تصمیم گرفته شد از سوی سازمان غذا و دارو مکاتباتی صورت گیرد تا بتوان خط مستقیمی برای خرید مواد اولیه برای شرکتهای دارویی در نظر گرفت.
شرکتهای تولیدکننده همچنین در این جلسه درخواست داشتند در صورت تولید مازاد نسبت به نیاز داخلی، بتوانند به کشورهای هدف خود صادرات داشته باشند.
دکتر پیکانپور در خصوص صادرات عنوان کرد: باید به یک برنامهریزی مشترک برسیم و ظرفیت تولید شرکتی که درخواست صادرات دارد صورتجلسه شود و آن شرکت متعهد شود درصورتی که به تولید بیش از نیاز داخل رسید بتواند درصدی از آن برای صادرات در نظر گرفته شود.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درخصوص قیمتگذاری اعلام کرد: در نظر داریم برای فرآوردههای ضروری در دو مرحله قیمتگذاری داشته باشیم و در ابتدای سال مرحله اول را انجام دهیم تا مشکلی بابت تولید آنها نداشته باشیم و در فرجه مناسبتتری قیمت را اصلاح کنیم.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو همچنین با بیان اینکه سازمان با کمک سندیکا به سمت جذب حمایتهای کلان رفته است، گفت: به عنوان مثال با تلاشها و پیگیریهای مداوم در حال حاضر بازه زمانی درخواست و تخصیص ارز بسیار کاهش یافت و تسهیلات ارزی کوتاهمدت ۵ ماهه را داریم.
دکتر پیکانپور در ادامه افزود: با توجه به شروع تابستان و در پیش داشتن اربعین حسینی و بعد از آن شروع فصل پاییز که همواره دچار پیک آنفلوانزا میشویم، مصرف سرم به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و با توجه به شکلگیری اقتصاد مبتنی بر تجویز سرم در مطبها و درمانگاهها، باید دپوی قابل قبولی در این مورد داشته باشیم و نیاز به یک برنامهریزی مشترک وجود دارد.
دکتر پیکانپور با اشاره به صحبتهای خود با وزیر بهداشت در خصوص نقدینگی شرکتها گفت: وزیر بهداشت اعلام کردند میتوانند از منابع در دسترس وزارت بهداشت خرید عمدهای از شرکتها داشته باشند تا بتوانیم تزریق نقدینگی برای شرکتها داشته باشیم. با این اتفاق وزارت بهداشت با شرکتها طرف قرارداد میشود و محصولات آنها را پیشخرید میکند که البته مشروط بر این است آن شرکت بتوانند متناسب با برنامه مشخصی افزایش ظرفیت تولید دهد.
مدیرکل اداره دارو در مورد کمبود فضای انبار شرکتهای برای دپوی محصولات نیز گفت: برای رفع مشکل فضای فیزیکی طبق پیشنهاد نهادهای نظامی و انبارهای ارتش میتوانیم از ظرفیتهای خالی آنها به صورت اورژانسی استفاده کنیم.