اولین نشست عمومی شرکتهای عضو سندیکا در دوره ششم برگزار شد؛
اراده جمعی خانواده داروسازی برای حل مشکلات صنعت
اولین نشست عمومی شرکت های عضو سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در دوره ششم بعد از ظهر سه شنبه ۱۸ مهر برگزار شد و بر همدلی و همزبانی فعالان صنعت داروسازی در حل مشکلات تاکید شد.
در ابتدای این نشست که به میزبانی شرکت داروسازی آریا برگزار گردید، رحیم شبستری مدیرعامل شرکت داروسازی آریا ضمن خوشآمدگویی به مدعوین تاکید کرد: درد امروز صنعت داروسازی یک درد مشترک است که جز با ارادهای جمعی حل نخواهد شد.
وی با تشریح مهمترین مشکلات صنعت داروسازی، بیان کرد: پیگیری مطالبات معوق، جلوگیری از واردات داروهای مشابه تولید داخل و بازنگری در نحوه قیمتگذاری از جمله مهمترین خواسته تولیدکنندگان داروست که امیدواریم با پیگیری سندیکا مشکلات حل شود.
صنعت باید احیا شود / همدل و هم زبان برای حل مشکلات
در ادامه احمدشیبانی رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به این موضوع که سندیکا به عنوان نماینده تولیدکنندگان دارو میتواند قدمهای مهمی برای حل مشکلات بردارد به شرط اینکه تک تک اعضا در این هدف کمک کنند، گفت: لازمه تحقق این موضوع، ارتباط مستمر سندیکا با اعضا و سازمان غذا و داروست. خوشبختانه همه ما هم کلام هستیم؛ تنها اقدام ضروری این است که واژههایمان هم یکی باشد تا بتوانیم مخاطبانمان را قانع کنیم.
وی افزود: همه یک هدف مشترک داریم. همه میخواهیم تا دارویی با کمیت و کیفیت مناسب تولید کنیم و مردم نیز به این داروها دسترسی داشته باشند. اما متاسفانه وضعیت امروز صنعت داروسازی مانند بیمار نیمهجانی است که به اورژانس رسیده و نیاز به احیا دارد. صنعت داروسازی با پول احیا میشود.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به اولویتهای اساسی صنعت داروسازی بیان کرد: متاسفانه یکی از کمبودهای فعلی این صنعت، نبود آمارنامهای دقیق و قابل استناد است. همچنین، خلا نبود طرحی جامع در صنعت داروسازی که بر اساس آن بتوان آینده این صنعت را پیشبینی کرد، احساس میشود.
ضابطهمند کردن کمیسیون قیمت، اولویت این دوره سندیکا
شیبانی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به نحوه قیمتگذاری داروهای تولید داخل که بسیار مورد انتقاد تولیدکنندگان است، افزود: یکی از مهمترین برنامههای اعضای هیئت مدیره دوره ششم سندیکا، ضابطهمند کردن قیمتگذاری در کمیسیون قیمت است. تجربهای که قبلا در صنعت داروهای گیاهی اتفاق افتاد و در حوزه دارو نیز با کمک اعضای این دوره هیئت مدیره عملی خواهد شد.
وی همچنین از استقبال غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو از ضابطه مند شدن قیمت با همکاری سندیکا خبر داد و تاکید کرد: تمام تلاش این دوره هیئت مدیره این است تا بتواند مطالبات صنعت را با زبان گویا پس بگیرد، اما نباید فراموش کنیم که همه باید به هم کمک کنیم.
پس از اتمام سخنرانی رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، مرتضی خیرآبادی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گزارش مفصلی را درباره آخرین پیگیریهای صورت گرفته شده از سوی سندیکا به منظور تامین منابع و پرداخت مطالبات ارایه داد.
به گفته وی صندوقهای بیمهگر حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان تا کنون کمبود اعتبار پرداختی داشتهاند که با تلاش صورت گرفته شده از سوی سندیکا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ، در هفتههای آتی خبرهای خوبی خواهد رسید.
خیرآبادی از پرداخت ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاهها خبر و توضیح داد: هفته آینده ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای اعتبارات سازمانهای بیمه گر پرداخت میشودکه امیدواریم نیمی از این هزینه مستقیما وارد صنعت داروسازی شود. همچنین بر اساس رایزنیهای صورت گرفته با اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای دارو به طور مجزا موفقت شده است.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران همچنین از برگزاری جلسات متعدد با بانک های کشور از جمله بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز خبر داد.
وی همچنین در توضیح جلسات برگزار شده میان سندیکا و وزارت اقتصاد توضیح داد: در حال حاضر این صندوق اعتبار خارجی این وزارت خانه حدود ۸ میلیارد دلار فاینانس دارد که این فاینانسها از اتریش، آلمان فرانسه،چین، هند و کره جنوبی است.
خیرآبادی افزود: در حال حاضر با ۲ میلیارد دلار بیشترین سهم را در بانک کره جنوبی داریم و کمترین آن در بانک تجارت ایران در فرانسه است که ۲۵۰ میلیون دلار است. مصوباتی که دولت در این زمینه داشته این است که این فاینانسها در راه توسعه اقتصادی کشور صرف شود. همچنین طی جلساتی که دیروز در سازمان مدیریت برنامه و بودجه برگزار شد، موافقت شد تا بتوانیم ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار از این فاینانسهای خارجی را در اختیار کارخانجات داروسازی برای خرید دستگاهها و مواد اولیه اختصاص دهیم.
لازم به ذکر است بازپرداخت این فاینانسها حداقل یکساله است و شرکتها میتوانند بسیاری از مشکلات خود را حل کنند.