مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو به همراه جمعی از مدیران این اداره و همچنین دبیر و رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران روز چهارشنبه ۱۶ مردادماه، ضمن حضور در گروه دارویی سیناژن در جریان مسائل و مشکلات این گروه دارویی قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر احمد شیبانی رئیس هیئتمدیره این سندیکا در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه گروه دارویی سیناژن پیشانی توسعه صنعت داروسازی کشور و باعث افتخار صنعت داروسازی ایران است، افزود: گروه دارویی سیناژن عملاً تنها مجموعه داروسازی کشور است که در حوزه صادرات فعالیت زیادی دارد و به همین دلیل باید از این شرکت حمایت شود.
وی در ادامه با مطلوب خواندن فعالیتهای سازمان غذا و دارو در برگزاری چنین جلسات پس از حضور دکتر مهرعلیان گفت: من بیش از ۴۴ سال در صنعت دارو فعال بودهام و امروز از بحثهای مطرحشده درباره دارو در جامعه متأثرم، تا قبل از این هر جا مثالی از خودکفایی عنوان میشد نام صنعت دارویی کشور میدرخشید اما این جایگاه ظرف سه- چهار سال اخیر خدشهدار شده است.
شیبانی با اشاره به اینکه صدور مجوز صادرات داروهایی که در فهرست دارویی کشور نیستند اقدام خوبی است اما از حیطه اختیارات سازمان غذا و دارو خارج بوده و باید در سطح بالاتری مثل وزیر بهداشت یا قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی درباره آن تصمیمگیری شود، افزود: حاشیه سود حوزه توزیع دارو نیز حتماً باید اصلاح شود. ضمن اینکه در قانون تأکید شده پولی که در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی برای دارو و تجهیزات پزشکی قرار میگیرد باید حتماً در همین حوزه هزینه شود در غیر این صورت رئیس دانشگاه مسئول بوده و مرتکب اقدامی غیرقانونی شده است.
وی ضمن ابراز خشنودی از انجام برخی واگذاریها همچون قیمتگذاری داروهای OTC و صادرات به سندیکا؛ این واگذاریها را اتفاقات مثبت خواند و بابت برنامهریزی و اجرای آنها از مسئولان ذیربط در سازمان غذا و دارو تشکر کرد.
رئیس هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با اشاره به توافق مطلوبی که پیرامون مواد اولیه میان مسئولان سازمان غذا و دارو و نمایندگان دو سندیکا تولیدکننده داروهای انسانی و مواد اولیه دارویی انجام شد گفت: علیرغم رضایت طرفین از توافقِ حاصلشده، مفاد آن هنوز به اجرا کامل درنیامده است.
در ادامه این جلسه دکتر غلامحسین مهرعلیان مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه باید به هر شکل ممکن مانع از دست رفتن سرمایه اجتماعی در کشور بهویژه در حوزه سلامت شویم، از همه دلسوزان حوزه دارو- درمان درخواست کرد در جهت صیانت از سرمایههای اجتماعی حوزه سلامت تلاش کنند تا بیشازپیش بتوانیم اعتماد جامعه را به حوزه سلامت بخصوص دارو تقویت کنیم.
وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۸۰۰ میلیون دلار ارز برای دارو تخصیصیافته است که اولویت تخصیص به تأمین ماده اولیه و حد واسطه برای تولید داخل دادهشده است. نیاز ارزی داروهای وارداتی نیز بهطور دقیق رصد و مانیتور میشود تا هیچ کمبودی در ارتباط با داروهایی که تولید داخل ندارند نیز پیش نیاید.
مهرعلیان بابیان اینکه در هر هفته بهطور متوسط بین ۹ تا ۱۵ میلیون یورو ارز اروپا تخصیص داده میشود افزود: اولویتبندی برای اختصاص این ارز کار بسیار مشکلی است که در حال انجام آن هستیم. در همین راستا نیز پیشبینیهایی را تا پایان سال انجام دادهایم تا مدیریت ارزی بهتری را برای تأمین کالاهای مور نیاز داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین کار در شرایط امروز کشور این است که مردم عزیز کشورمان در حوزه دارو و درمان متحمل مشکل و سختی نشوند، اظهار کرد: شاید بعضاً مردم نیاز به دارو هم نداشته باشند اما همینکه اخبار کمبود و مشکلات دارویی را میشنوند دچار نگرانی میشوند که این امر به شدت آسیبزا خواهد بود و ما را از اهداف حوزه سلامت دور میکند. ایشان انتقال پیام امیدبخش به جامعه بخصوص حوزه سلامت را یک وظیفه ملی دانست تا مردم نگران تهیه دارو خودشان در آینده نباشند.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا ضمن تبریک فراوان به سبد دارویی گروه سیناژن، افزود: داروهای سیناژن همواره در بازار در دسترس بوده است و نمیتوان ارزشآفرینی این گروه دارویی را نادیده گرفت و باید با تمام قدرت در راستای حمایت از این گروه دارویی و سایر مجموعههای دارویی ارزشآفرین کشور گام برداریم تا با سرعت بیشتری مسیر رشد را در حوزه بیوسیمیلار طی کنیم. البته در شرایط کنونی کشور این شرکتها نقش پررنگی در صادرات محصولات خود و ارزآوری برای کشور دارند.
وی بابیان اینکه صادرات داروهای خارج از فهرست با رعایت شرایطی امکانپذیر است و قرار است پیشنهادی را در این زمینه در جلسه بعدی قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی کشور ارائه کند، گفت: شورای ورود به فهرست دارویی کشور مدتهاست که با دستور مقام عالی وزارت تشکیل نشده و در صورت تشکیل هم به دلیل محدودیت ارزی فعلاً هیچ برنامهای برای ورود داروهای جدید وارداتی به این فهرست نداریم اما در مورد داروهای تولید داخل این امکان وجود دارد که با رعایت شرایطی بتوانند وارد این فهرست شوند. در حال تدوین فهرستی از داروهای تولید داخل هستیم که در صورت تائید قرارگاه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی مرحلهبهمرحله وارد فهرست دارویی کشور شوند.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره جزئیات توافق دو سندیکای محصول نهایی و مواد اولیه دارویی نیز عنوان کرد: در طی جلساتی با حضور نمایندگان هر دو سندیکا توافق شد که اگر یک شرکت تولیدکننده ماده اولیه دارویی بتواند نیاز بازار داخلی را بهخوبی و برای مدت مناسب تأمین کند و سندیکای تولیدکننده محصول نهایی هم این موضوع را تائید کند، ما IRC آن ماده اولیه را با اخذ تعهد تأمین بهطور موقت ببندیم. همچنین در مورد قیمت توافق شد که اگر تا ۲۷ درصد قیمت ماده اولیه داخلی بالاتر از قیمت جهانی منبع باکیفیت باشد شرکت تولیدی متعهد به تأمین ماده اولیه از داخل میشود. ایشان در ادامه از تمام صنعتکاران فعال هر دو سندیکا دعوت کردند که با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور همکاری بیشتری را با یکدیگر و سازمان داشته باشند که با همدلی و درک بهتر از شرایط بتوانیم با عافیت از این دوره واقعاً سخت عبور کنیم.