مهمترین خبرهای حوزه دارو امروز اول بهمن به همراه لینک در زیر آمده و با کلیک روی هر تیتر، متن کامل خبر قابل دسترسی است:
ایسنا
نگاه دولت، تقویت شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری است
https://goo.gl/zqSb9d
دکتر سعید نمکی، سرپرست وزارت بهداشت گفته است: تمام تلاش ما در دولت و وزارت بهداشت این است که هیچ وقفهای در تامین داروهای اساسی و مورد نیاز مردم به ویژه داروهای بیماران خاص و صعبالعلاج وجود نداشته باشد. اگرچه مشکلاتی در کل کشور در حوزه اقتصاد و چرخه تامین کالا به دلیل اعمال تحریمهای ظالمانه و یکجانبه وجود دارد، اما تلاش میکنیم تا درخصوص تامین مواد اولیه صنایع دارویی داخلی مشکلی رخ ندهد. در حال حاضر، خوشبختانه هیچ نگرانی از بابت دسترسی و افزایش قیمت و تحمیل هزینه به بیماران نداریم و مردم نیز در این زمینه نگرانی نداشته باشند. نگاه دولت این است که شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری را به شدت تقویت کنیم، چراکه در تمام دنیا نیز آنها در شرایط تحریم به کمک دولتها میآیند. زمانی که در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت داشتم، علیرغم افزایش مختصر بودجه دستگاههای اجرایی، ۷۰ درصد بودجه پارکهای علم و فناوری را افزایش دادیم.
کاظمی ادعا کرد: مراکز درمانی طرف قرارداد با تامین اجتماعی خدمات نمیدهند
https://goo.gl/aguWDL
نماینده مردم ملایر در مجلس ادعا کرد: چند ماهی است که داروخانهها و مراکز درمانی مرتبط با تأمین اجتماعی مطالبات خود را دریافت نکرده و از ارائهی خدمات به بیماران تحت پوشش خودداری میکنند. به گزارش ایسنا، محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در جلسهی علنی امروز (دوشنبه) تذکری شفاهی خطاب به رئیس جمهور و وزیر کار و رفاه اجتماعی مدعی شد: داروخانهها و مراکز درمانی طرف قرارداد با تأمین اجتماعی ماههاست که مطالبات خود از سازمان را دریافت نکرده و اخیرا از ارائهی خدمات به بیماران این سازمان خودداری میکنند.وی افزود: با توجه به اینکه افراد تحت پوشش این سازمان عموما از کارگران، بازنشستگان و اقشار ضعیف جامعه هستند، تدبیری برای این پرداختها بیاندیشید تا مشکل رفع شود.
پرهزینهترین داروهای تحت پوشش بیمه سلامت در شش ماهه امسال
https://goo.gl/vTM8vo
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: پرهزینهترین داروهای تحت پوشش بیمه سلامت در شش ماهه ابتدایی امسال، انسولین، فاکتورهای خونی و هرسپتین بود. طاهر موهبتی در نشست خبری با حضور خبرنگاران بیان کرد: کمترین سرانه مصرف دارو در پنج صندوق مربوط به صندوق بیمه روستاییان است. بیشترین رشد هزینه دارو در سرپایی در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده است.
وی افزود: تا قبل از سال ۹۶ میانگین رشد هزینهها در بیمه سلامت ۲۳ درصد بوده و با مدیریت منابع در سال ۹۶ رشد هزینهها ۵.۵ درصد شد و در شش ماهه اول سال ۹۷ در خیلی جاها هزینهها در سازمان بیمه سلامت کنترل شده است. این یعنی مدیریت منابع و مصارف در سازمان بیمه سلامت با رویکرد عدم خدشه به بیمه شده، انجام میشود. حدود ۲ هزار میلیارد تومان ذخیره منابع در سازمان بیمه سلامت انجام شده و این به معنی ایجاد منابع جدید نیست، بلکه به معنی مدیریت منابع است.
خطر برخی داروهای سرماخوردگی برای سلامت قلب
https://goo.gl/T4b3Bk
پزشکان به مبتلایان به سرماخوردگی نسبت به مصرف برخی داروهای بدون نسخه و تاثیر مخرب آنها بر قلب هشدار دادند.به گفته متخصصان علوم پزشکی در آمریکا افراد مبتلا به فشار خون بالای کنترل نشده یا بیماریهای قلبی باید از مصرف داروهای ضد احتقان خوراکی خودداری کنند. همچنین مصرف این نوع از داروها در عموم مردم یا افرادی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی در آنان پایین است باید با مشورت پزشک انجام شود.
در بررسی که با تمرکز بر کنترل فشار خون بالا در بزرگسالان انجام گرفت، مشخص شد ضد احتقانها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که در گروه بسیاری از داروهای سرماخوردگی جای می گیرند از جمله داروهایی هستند که فشار خون را افزایش میدهند.
هیچ واکسنی بدون تحقیقات علمی تولید نمیشود
https://goo.gl/u9rjst
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، تحقیقات را زیربنای تولید در موسسه رازی خواند و تاکید کرد: هیچ واکسنی در موسسه رازی تولید نخواهد شد مگر آنکه پیش از آن تحقیقات مربوط به آن بیماری انجام شده باشد. علی اسحاقی با اشاره به اهمیت تحقیقات و با تاکید بر اینکه اساسا برای تولید در موسسه رازی نیاز به تحقیق داریم، گفت: هیچ واکسنی در موسسه رازی تولید نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن تحقیقات مربوط به آن بیماری انجام شده باشد. این تحقیقات در حوزههای مختلفی از جمله میزان شیوع بیماریها، تعداد سویههای در گردش بیماری در سطح دامداریها و کشور و نیز شناخت سویههای بیماریزا از نظر ژنتیکی و آنتی ژنیکی انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه تحقیقات مقدمه تولید است، خاطرنشان کرد: تنها با طی مراحل تحقیق و توسعه تولید یک واکسن امکان پذیر خواهد بود. اسحاقی تحقیقات بنیادی، کاربردی، توسعهای، دامپزشکی و… را شاخههای مختلف تحقیقات عنوان کرد و افزود: این تحقیقات به نوعی میتوانند در زنجیرهای پیوسته یکدیگر را تکمیل کنند و در نهایت به تولید آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی یک واکسن دست یافت. از طرفی گاهی ممکن است تحقیقات ما را به مسیری هدایت کند که برای مقابله با برخی از بیماریها اساسا نیازی به تولید واکسن نیست.
تاثیر استاتینها در پیشگیری از بیماریهای چشمی ناشی از دیابت
https://goo.gl/EDRDJ5
نتایج یک آزمایش نشان میدهد که مصرف استاتینها میتواند به پیشگیری از بیماریهای چشمی مرتبط با دیابت کمک کند. به گزارش ایسنا، در این بررسی جدید آمده است: بیماران مبتلا به دیابت که برای درمان کلسترول بالا از استاتینها مصرف میکنند، میتوانند از فایده دیگر این دارو نیز سود ببرند که کاهش خطر آسیب دیدن شبکیه است.
متخصصان تایوانی در بررسیهای خود دریافتند مبتلایان به دیابت که از داروهای استاتین مصرف میکنند ۱۴ درصد کمتر احتمال دارد دچار رتینوپاتی شوند. همچنین در مبتلایان به این عارضه مصرف داروهای استاتین روند پیشرفت بیماری را کند میسازد. به گفته این متخصصان، بیماری دیابت با آسیب رساندن به عروق خونی چشمها موجب بروز رتینوپاتی میشود که در نهایت احتمال نابینا شدن بیمار وجود دارد. شبکیه همچون فیلم دوربین است. بیماری دیابت باعث میشود عروق خونی ترک بردارد و شبکیه متورم شود.
بیمه سلامت برای ۱۱هزار بیمار خاص تهرانی، چقدر هزینه میکند؟
https://goo.gl/KaDRGF
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران با بیان اینکه در استان تهران حدود ۱۱ هزار بیمار خاص تحت پوشش ادارهکل بیمه سلامت استان تهران قرار دارند، نحوه هزینهکرد این ادارهکل برای بیماران خاص را توضیح داد. دکتر کورش فرزین در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بیمهای بیماران خاص در سازمان بیمه سلامت، گفت: در حال حاضر فعلا پنج گروه بیماری خاص شامل اماس، هموفیلی، دیالیزی، تالاسمی و پیوند کلیه به عنوان بیمار خاص به ما ابلاغ شده است که تحت پوشش صندوق بیماران خاص بیمه سلامت قرار دارند. این بیماران در هر یک از صندوقهای بیمهای سازمان اعم از روستاییان، ایرانیان، کارکنان دولت و سایر اقشار که باشند، میتوانند با تسلیم مدارکشان به بیمهگری ما، مشمول صندوق بیماران خاص شوند.
ساخت سنسوری برای کمک به درمان ضایعات حاد نخاعی/آغاز فاز کارآزمایی بالینی
https://goo.gl/hhvR4z
اخیرا تیمی از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا به سرپرستی یک پژوهشگر ایرانی با طراحی و ساخت یک سنسور پیشرفته نوری موفق به ابداع روش جدیدی در درمان آسیبهای حاد نخاعی شدند و با کسب نتایج امیدبخش در فاز مطالعات حیوانی این محققان امیدوارند در سال جدید میلادی از این سنسور در درمان بیماران مبتلا به ضایعات حاد نخاعی استفاده کنند.
دکتر بابک شادگان، استادیار دپارتمان ارتوپدی و عضو هیات علمی دپارتمان مهندسی پزشکی دانشگاه بریتیش کلمبیا و مدیر مرکز تحقیقات بایو فوتونیکس آیکورد، با طراحی و ساخت یک ریز سنسور نوری پیشرفته، امکان جدیدی را برای اندازهگیری و مانیتورینگ غیر تهاجمی تغییرات جریان خون٬ متابولیسم و فشار داخل بافتی نخاع فراهم کرده است. این سنسور امکانات جدیدی را در درمان آسیبهای نخاعی فراهم میکند. نتایج تحقیقات دکتر شادگان و همکارانش به تازگی در کنگره جهانی نوروساینس ۲۰۱۸ در ساندیگو آمریکا ارائه شده است.
بیمارستان الکترونیک، بستر نظام درمان موثر را فراهم میکند
https://goo.gl/XTyzEo
مسئول حوزه فناوری اطلاعات معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: با توجه به اهمیت موضوع ساختار نرم افزار ثبت اطلاعات بیماران که لازم است بصورت الکترونیکی فقرههای اطلاعاتی بیماران نگهداری شود، برنامهریزیهای متعددی با صاحبان فرآیند و متولیان دانشگاهی صورت گرفته است. دکتر رضا گل پیرا گفت: همچنین در معاونت درمان وزارت بهداشت، برنامهریزیهایی درخصوص بازنگری فرمهای استاندارد بیمارستانی و نحوه استفاده آنها در نظام ثبت اطلاعات بیمارستانی در حال اجرا است. مسئول حوزه فناوری اطلاعات معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: تعیین نقشه راه برای ارتقای سامانه ثبت اطلاعات بیمارستانی، تعیین اولویتهای حداقلی برای سامانههای موجود، برنامهریزی برای تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه قراردادهای سال ۱۳۹۸، تمرکز بر عملکرد سیستمهای HIS و ارتقای سامانههای موجود از اقدامات در حال پیگیری معاونت درمان هستند.
خطر برخی داروهای سرماخوردگی برای سلامت قلب
https://goo.gl/dwVEmN
پزشکان به مبتلایان به سرماخوردگی نسبت به مصرف برخی داروهای بدون نسخه و تاثیر مخرب آنها بر قلب هشدار دادند. به گفته متخصصان علوم پزشکی در آمریکا افراد مبتلا به فشار خون بالای کنترل نشده یا بیماریهای قلبی باید از مصرف داروهای ضد احتقان خوراکی خودداری کنند. همچنین مصرف این نوع از داروها در عموم مردم یا افرادی که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی در آنان پایین است باید با مشورت پزشک انجام شود. در بررسی که با تمرکز بر کنترل فشار خون بالا در بزرگسالان انجام گرفت، مشخص شد ضد احتقانها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که در گروه بسیاری از داروهای سرماخوردگی جای می گیرند از جمله داروهایی هستند که فشار خون را افزایش میدهند.
ایرنا
جمع آوری یک داروی فشار خون به دلیل احتمال سرطان زایی
http://www.irna.ir/fa/News/83178339
شرکت داروسازی پرینستون پس از کشف احتمال سرطانزایی داروی ایربسارتان (irbesartan) که برای کنترل فشار خون استفاده میشود، فراخوان جمع آوری این دارو را منتشر کرد. به گزارش اسوشیتدپرس، سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد این شرکت داروسازی پس از کشف ناخالصی در ماده فعال این داروی کنترل فشار خون، به طور داوطلبانه فراخوان جمع آوری ۸ محموله از این دارو از بازار را منتشر کرد.
ماده فعال مورد بحث حاوی ترکیب N-nitrosodiethylamine یا (NDEA) است که توسط مرکز جهانی تحقیقات سرطان به عنوان یک ماده سرطان زا برای انسان معرفی شده است. این ماده توسط یک کارخانه چینی موسوم به Zhejiang Huahai Pharmaceuticals تولید شده و با چندین فراخوان جمع آوری داروهای ضدفشار خون از ماه جولای سال میلادی گذشته ارتباط دارد.
باکتری روده مانع اثرگذاری داروی پارکینسون می شود
http://www.irna.ir/fa/News/83177247
محققان دانشگاه گرونینگن هلند دریافتند نوعی باکتری ساکن روده موسوم به انتروکوک «Enterococcus » داروی لوادوپا را که برای درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد، به دوپامین تبدیل کرده و مانع اثرگذاری آن می شود. به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، دوپامین نوعی انتقال دهنده عصبی است که قابلیت عبور از سد خونی مغزی را ندارد و در نتیجه نمی تواند بر عملکرد مغز تاثیر بگذارد. هرچه اثرگذاری داروی لودوپا بر پارکینسون کمتر باشد، پزشکان مصرف مقادیر بیشتری را تجویز می کنند. این امر می تواند منجر به بروز عارضه دیسکینزی شود که نوعی اختلال حرکتی شامل کندی حرکات ارادی یا حرکات مکرر غیرارادی و درد شدید است.
محققان در ابتدا متوجه شدند که آنزیم های دکربوکسیلاز، لودوپا را به دوپامین تبدیل می کنند. برای بررسی بیشتر نوعی مسدودکننده آنزیم موسوم به کاربی دوپا را به موش های مبتلا به پارکینسون تزریق کردند تا از فعالیت آنزیم ها جلوگیری کنند. در نتیجه این آزمایش مشخص شد منبع این آنزیم ها نوعی باکتری موسوم بهEnterococcus است. همچنین در آزمایش های بعدی مشخص شد اثر این مسدودکننده در بدن انسان ۱۰ هزار برابر بدن موش ها است.
کاهش ۶۰ درصدی خطر ابتلا به نارسایی مزمن کلیوی با ویتامین C و E
http://www.irna.ir/fa/News/83177414
سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریز پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت:مصرف ویتامین های C ، E به همراه منیزیوم خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی را ۶۰ درصد کاهش می دهد. دکتر پروین میرمیران اظهار داشت:بررسی های این مرکز نشان می دهد مصرف روزانه مواد مغذی مانند پتاسیم که در سبزیجات و میوجات بیشتر وجود دارد نیز سبب پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی می شود.
وی به نقش مصرف بیش از حد نمک و افزایش بیماری های مزمن کلیوی اشاره کرد و گفت: مصرف زیاد نمک می تواند ۶۴ درصد خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی را افزایش دهد. میرمیران حد مجاز مصرف روزانه سدیم را ۲۳۰۰ میلیگرم اعلام کرد و گفت: مصرف بیشتر آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی را افزایش دهد. مقدار نمکی که در غذاها به صورت طبیعی وجود دارد برای بدن کافی بوده و مصرف بیشتر آن برای بدن ضرر دارد. وی ادامه داد که ویتامین ها که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند می توانند بر عملکرد کلیه ها تاثیر مثبت داشته باشند، و آنتی اکسیدان ها بیشتر در سبزیجات و میوه ها وجود دارد.
مهر
پشت پرده بحرانی شدن صنعت دارو/داروی ایرانی قاچاق میشود
https://goo.gl/kms3Wv
رئیس انجمن داروسازان تهران بر این عقیده است که علت بحرانی شدن صنعت دارو در کشور، سیاستهای غلط وزارت بهداشت بوده است. در نشست اعضای هیات مدیره انجمن داروسازان تهران که با حضور محمدحسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برگزار شد، مشکلات و چالشهای صنعت داروسازی کشور، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدا، سید حمید خوئی رئیس انجمن داروسازان تهران، با انتقاد از سیاست های دارویی وزارت بهداشت در چند سال اخیر و قبل از انتصاب سرپرست برای این وزارتخانه، گفت: در ۶ ماهه اول امسال پیش بینی وزیر وقت بهداشت این بود که در سه ماهه آخر سال ۹۷، کمبود دارویی به ۱۱۰ تا ۲۰۰ قلم خواهد رسید. اما، حالا که وارد ماه یازدهم سال شده ایم، این تعداد کمبود به ۵۰ قلم هم نمی رسد. وی افزود: دلیل آن هم، فداکاری داروسازان بوده است که توانسته اند با وام های بانکی، قفسه های داروخانه ها را خالی نگذارند. خوئی با عنوان این مطلب که سیاست های دارویی وزارت بهداشت جفا در حق صنعت داروسازی بوده است، ادامه داد: این وضعیت باعث شده که داروخانه ها علاوه بر اینکه باید به فکر پاس کردن چک های ۶ ماه قبل خودشان باشند، بایستی بتوانند خریدهای خود را نقدی انجام دهند.
مکمل ویتامین D فایده ای برای افراد بالای ۷۰ سال ندارد
https://goo.gl/SwckSh
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد مکمل های ویتامین D برای افراد بالا ۷۰ سال فایده ندارند. به گزارش خبرنگار مهر، معمولا به افراد مسن توصیه می شود که برای حفظ سلامت استخوان ها، دندان ها و عضلات شان مکمل ویتامین D مصرف کنند.
حال محققان دریافته اند مصرف مکمل ویتامین D با دوز بالا به منظور بهبود استحکام استخوان ها و کاهش ریسک افتادن به زمین برای افراد بالا ۷۰ سال فایده ای ندارد. کمبود ویتامین D مشکلی شایع در بین افراد سالمند است و ممکن است منجر به از بین رفتن استخوان ها، اختلال در عملکرد عضلات و افزایش ریسک افتادن به زمین و شکستگی شود. نتایج یک تحقیق نشان داد در مدت ۱۲ ماه مصرف مکمل ویتامین D با سه دوز مختلف هیچ تغییری در تراکم استخوانی افراد مشاهده نشد.
افزایش مهارت های تمرکزی بیماران روانی با ویتامین های گروه B
اhttps://goo.gl/H48quG
محققان دریافتند مصرف مکمل های ویتامین گروه B می تواند برای حفظ مهارت های تمرکزی در بین افراد مبتلا به اولین مرحله روان پریشی، که عامل ابتلا به شیزوفرنی است، سودمند باشد.
یافته های محققان مرکز تحقیقاتی اوریگن استرالیا نشان می دهد افراد مبتلا به روان پریشی که به مدت ۱۲ هفته ویتامین های B۱۲، B۶ و اسیدفولیک (ویتامین B۹) دریافت کرده بودند شاهد بهبود در عملکرد شناختی شان نظیر حافظه، توجه، زبان و توانایی های یادگیری بودند. «کلی آلوت»، پژوهشگر این مطالعه، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد ویتامین های B می توانند دارای تاثیر حفاظت از اعصاب باشند. آنها همچنین از مهارت های درحال زوال نیز حفاظت می کنند.»
مطالعات قبلی نشان داده بودند که افزایش مصرف ویتامین های B۱۲، B۶ و اسیدفولیک (ویتامین B۹) در بیماران مبتلا به شیزوفرنی می تواند موجب کاهش میزان اسیدآمینه ای موسوم به هموسیستئین در بیماران شده و علائم شان را بهبود بخشد. به گفته آلوت، افزایش میزان هموسیستئین در افراد مبتلا به شیزوفرنی با علائم شدیدتری مرتبط است. در مطالعه جدید، به ۱۰۰ فرد جوان به طورتصادفی روزی یکبار مکمل ویتامین B یا قرص دارونما در طول ۱۲ هفته داده شد. در طول این مدت، میزان هموسیستئین بیماران، علائم بیماری و عملکرد شناختی شان ارزیابی شد. محققان مشاهده کردند شرکت کنندگانی که مکمل ویتامین B دریافت کرده بودند در انجام مهارت های تمرکز و توجه در طول این ۱۲ هفته، به مراتب از گروه کنترل بهتر عمل کردند.
فارس
افزایش قیمت ملزومات تولید دارو/ لزوم قیمتگذاری منطقی داروها
جلسه بررسی وضعیت شرکتهای دارویی و داروخانهها با حضور عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و اعضای انجمن داروسازان تهران برگزار شد.
https://goo.gl/bBTdrr
جلسه بررسی وضعیت شرکتهای دارویی و داروخانهها با حضور عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و اعضای انجمن داروسازان تهران برگزار شد. حمید خویی رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: در شرایطی قرار داریم که داروخانهها از یک سو مطالبات خود را از سازمانهای بیمهگر دریافت نکردهاند و از سوی دیگر شرکتهای پخش اعلام میکنند که خریدها باید به صورت نقدی انجام شود. وی گفت: امروز داروخانه ها برای خرید مجبور به گرفتن وام های سنگین هستند تا کمبودی در قفسههای داروخانهها نداشته باشند.
خویی افزود: در حال حاضر به شرکتهای داروسازی اوراق پرداخت میشود که در زمان وصول آنها با کسری همراه است و به طور کلی هزینه های طرح تحول سلامت از جیب داروسازان پرداخت میشود. در ادامه این جلسه محمدرضا شانه ساز عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران، با اشاره به بالارفتن هزینههای صنعت داروسازی گفت: مقوا ۴۵۰ درصد رشد قیمت داشته است، گلیسیرین ۲۵۰درصد رشد قیمت، کارتن و قوطی بستهبندی ۲۵۰ درصد افزایش و مواد اولیه دارو ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است. وی با بیان اینکه به دلیل قیمت ارز پایین با قاچاق معکوس دارو مواجه هستیم، گفت: باید در این زمینه برنامهریزی جدی صورت گیرد.
تسنیم
پلمب ۱۱ عطاری و دستگیری ۴ نفر به دلیل فروش ترامادول و متادون
https://goo.gl/eTzxos
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز با اعلام طرح ضربتی پاکسازی عطاری های کرج گفت: در این طرح، ۱۱ عطاری به دلیل فروش ترامادول و متادون پلمب شدند.
علیاکبر مختاری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز از پلمب یازده عطاری در پی اجرای طرح پاکسازی عطاریها در شهر کرج خبر داد و گفت: در این رابطه چهار متهم نیز بازداشت شدند. وی اضافه کرد: طرح ضربتی برخورد با عطاریهای متخلف در کرج طبق مصوبات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اجرا میشود. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز تأکید کرد: پنج اکیپ متشکل از روسای شعب این اداره کل، بازرسان صنعت معدن و تجارت، اصناف، کارشناس غذا و دارو و اماکن نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز این طرح را اجرا میکنند.
بررسی مشکلات داروسازی و داروخانهها
https://goo.gl/eKABvR
نشست بررسی مشکلات داروسازی و داروخانهها بعد از ظهر امروز در تهران برگزار شد
برگزاری نشست بررسی مشکلات دارو سازی و داروخانه هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشست بررسی مشکلات دارو در انجمن داروسازان تهران برگزار شد. این نشست با حضور دکتر قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر سیدحمید خوئی رئیس انجمن داروسازان تهران و جمعی از اعضای این انجمن در سالن اجتماعات انجمن داروسازان تهران برگزار شد. بررسی مشکلات ناشی از معوقات پرداخت بیمه ها در صنایع دارویی و داروخانه ها، همچنین بررسی مشکلات درخواست فروشندگان دارو به پرداخت نقدی و استعمال کوتاه مدت برای داروها، بررسی مباحث مربوط به آموزش تکنسین های نسخه پیچ برای داروخانه ها و همچنین ثابت ماندن نرخ داروها در سال های اخیر از مباحث مطرح شده در این نشست بود.
۱۷ بهمن؛ برگزاری چهار همایش داروسازی
https://goo.gl/yw3h8h
دومین همایش داروسازی نوین به صورت اقماری با برگزاری چهار همایش از هفدهم تا نوزدهم بهمن در سالن همایشهای رازی برگزار میشود ۱۷ بهمن؛ برگزاری چهار همایش داروسازیدبیر همایش داروسازی نوین ایران با اعلام این خبر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در سه روز برگزاری این همایش، چهار همایش داروسازی نوین با ارائه اخرین اخبار به روزرسانی دارویی – همایش فناوریهای دارویی و سلامت با محور استارت آپها و معرفی داروهای جدید ساخته شده و ابتکارات جدید دارویی و پروتکلهای جدید دارویی – همایش شیمی دارویی ایران با معرفی آخرین ساختهها و سنتزهای دارویی دنیا و همایش دارو درمانی بالینی بصورت همزمان زیر چتر همایش داروسازی نوین برپا میشود.
کُد لایه پوشاننده راهی برای تشخیص اصالت کالا
https://goo.gl/MDXjHc
مدیر نظارت بر غذای آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران: برای تشخیص اصالت کالا میتوان از ۳ نشانه بارکد، کُد ۲۰ رقمی و کُد لایه پوشاننده استفاده کرد. کُد لایه پوشاننده راهی برای تشخیص اصالت کالامونا جابری دوست در حاشیه همایش معرفی راههای تشخیص برچسب اصالت کالا در اقلام سلامت محور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در زنجیره تامین، توزیع و عرضه کالاهای سلامت محور حلقههای تاثیرگذاری وجود دارد.
وی گفت: مهمترین زنجیر این حلقه، فروشندگان برای عرضه کالا هستند. جابری دوست افزود: یکی از محورهای همایش، راههای تشخیص کالاهای اصلی و جلوگیری از ورود کالاهای غیرمجاز و قاچاق است.وی با تاکید بر اینکه برای تشخیص اصالت کالا میتوان از ۳ نشانه بارکد، کد ۲۰ رقمی و کد لایه پوشاننده استفاده کرد، گفت: مصرف کنندگان میتوانند لایه پوشاننده کد را بتراشند و با ارسال کد ۱۶ رقمی از طریق سامانه پیامکی سازمان غذا و دارو با شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ از اصالت کالا اطلاع پیدا کنند.
رباتهای دارورسان؛ شیوهای جدید برای پیشگیری از عوارض مصرف دارو
https://goo.gl/tNKVvm
پیشرفت علم پزشکی برای کاهش میزان درمانهای تهاجمی سبب شده است تا نسل جدید درمان با استفاده از رباتهای دارورسان به بدن انسان به وجود آید. به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان اعلام کردهاند در آینده ای نه چندان دور رباتهایی کوچک به نجات جان انسانها میشتابند؛ این رباتها حاوی داروهای مورد نیاز برای درمان بیماریهای مختلف هستند و دقیقاً داروها را به منطقه آسیب دیده و نیازمند درمان، میرسانند.
نحوه عملکرد رباتهای دارورسان
رباتهای دارورسان در بدن انسان شنا میکنند و دارو را به عضو آسیب دیده میرسانند، نحوه ورود این رباتها به بدن انسان از راه بلعیدن است. رباتها از ترکیب نوعی ژل و نانو ذرات مغناطیسی تشکیل شدهاند و تحت تاثیر میدان الکترونیکی میتوانند از خارج از بدن انسان کنترل شوند. نحوه حرکت این رباتها از راه رگهای خونی در بدن انسان و سرعت حرکت آنها متفاوت است.
دانشمندان بر این باورند که داروها میتوانند به وسیله رباتهای میکروسکوپی دگرگونی ظاهری پیدا کنند و سبب سلامت بدن انسان و دریافت میزان کافی از داروهای مورد نیاز شوند. ساخت رباتهای میکروسکوپی (micrororobot) به وسیله محققان سوئیسی انجام و شیوه ساخت و آزمایشهای صورت گرفته درمجله (Science Advances) منتشر شده است. شیوه ساخت این رباتها با استفاده از اصول طراحی اریگانی و به حالت سه بعدی انجام شده است.
اخبار مرتبط
اخبار روز؛ دارو در رسانهها/ ۲۹دیماه
سر خط اخبار هفته در حوزه دارو