[photo_gallery source=”media: images/news/kh98/73.jpg,images/news/kh98/74.jpg,images/news/kh98/71.jpg,images/news/kh98/75.jpg,images/news/kh98/77.jpg,images/news/kh98/72.jpg” width=”200″ height=”200″]
طرح ملی شهرک صنعتی دارویی برکت روز سه شنبه ۲۸ خرداد با حضور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و افتتاح شد. بناست ۱۰۵ واحد تولیدی در این شهرک ساخته شود که تا کنون ۳۸ کارخانه برای حضور اعلام آمادگی کردهاند. طبق پیش بینی انجام شده در این شهرک با اعتبار ۲۸۰ میلیارد تومانی، در مساحتی بالغ بر ۲۰۰ هکتار ساخته شده است که برای هفت هزار نفر اشتغال مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد میشود.
نصرالله فتحیان در این مراسم ، اظهار کرد: تعداد زیادی شرکت دارویی خصوصی داخلی و خارجی در این شهرک مستقر هستند که بخشی از آنها کار خود را شروع کردهاند.
وی ادامه داد: شهرک دارویی برکت ۴۰۰ هکتار وسعت دارد و برای افتتاح آن بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه و در ۷۸ قطعه و ۱۰ زون با مشارکت مشاورین داخلی و خارجی طراحی شده است.
وی افزود: با این اوصاف شهرک دارویی برکت از جمله شهرکهایی خواهد بود که هر مقام خارجی که وارد کشور میشود از آن بازدید خواهد کرد.
این مسئول ابراز کرد: به دنبال آن هستیم که این شهرک به مزیتی برای کشور تبدیل شود و با ایجاد هفت هزار شغل مستقیم بخشی از مشکلات متقاضیان کار را مرتفع کند.
مدیر عامل شرکت دارویی برکت با اشاره به اینکه هدف این شهرک مسیر انتقال دانش فنی و توسعه علمی و صادرات دارویی کشور است، گفت: این مجموعه امکان انتقال زنجیره دانشگاه و صنعت و تجارت را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه زمین این شهر به نرخ روز از مسکن و شهرسازی خریداری شده است، گفت: این شهرک منطقه بندی شده و ۳۱ مجوز را برای سرمایه گذاری در این شهرک اخذ شده است.
وی ادامه داد: ۱۵ کیلومتر راه در این شهرک ایجاد و سه پست فشار قوی گاز در آن تعبیه شده است.
فتحیان گفت: ایجاد این شهرک سبب کاهش هزینه تمام شده تولید دارو به ویژه برای بیماران خاص شده است.
١.٣ میلیارد دلار ارز برای سه درصد داروهای وارداتی صرف میشود
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح شهرک صنعتی دارویی برکت و رونمایی از ٩ قلم دارو برای نخستین بار در کشور اظهار کرد: خوشحالم این مجموعه زیر بیرق پاک دستانی رفته است که سرمایه را در راستای توسعه صنعت به کار میگیرند و به قدری شور و شعف در من ایجاد شد که همه خستگیها از تنم بیرون رفت.
نمکی گفت: اوایل انقلاب با حضور کارخانه خارجی ٢۵ درصد داروی مورد نیاز را در کشور میساختیم، اما امروز ٩٧ درصد داروها را خودمان میسازیم، در این بین نکته کلیدی این است که برای سه درصد داروهای وارداتی ١.٣ میلیارد دلار ارز صرف میکنیم و اگر صنعت در برابر هجمه واردات لگدمال شود، حتی اگر همه درآمدها را روی هم بگذاریم باز هم نمیتوانیم داروهای مورد نیاز را تامین کنیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: زمانی که سرپرست شدم گفتم دارویی که تولید داخل دارد هیچ کس حق ورود آن را ندارد و دوستان به من تاختند که احتیاط کن، اما من با خدا معامله کردم و برخی گفتند میخواهی رای اعتماد بگیری و گفتم نمایندگان فهمیمتر از اینها هستند.
بدون آرپیجی از دفاع مقدس سربلند بیرون آمدیم
نمکی تصریح کرد: امروز برای اینکه به دنیا بگوییم بدون آرپیجی از دفاع مقدس سربلند بیرون آمدیم، اینجا جمع شدهایم و تلاش میکنیم. من زمانی که وارد برنامه و بودجه شدم به بچههای سپاه گفتم به حسرت سربازان له شده جنگ ردیفی با ١٨ میلیارد تومان به نام شهید کاظمی ایجاد کردم و گفتم هر چه میخواهید در موشک سرمایهگذاری کنید و امروز به جایی رسیدهایم کشوری که روزی آرپیجی نداشت به قدرت اول منطقه در اول دفاع موشکی تبدیل شده است.
وی افزود: عین این موضوع در دارو و سلامت اتفاق افتاد و در ٢۴ کشور شرق مدیترانه اول هستیم، در گذشته پوشش واکسیناسیون ١۵ درصد بود و امروز به ١٠٠ درصد رسیده است، در برخی موارد حتی جز اولهای دنیا هستیم و حتی سعودیها رای داده بودند در سوئیس من به نمایندگی ٢۴ کشور سخنران کنم و من یک سرباز کوچک از سرزمینی با مردمان بزرگ هستم.
نمکی با بیان اینکه در عرصه بین المللی حرف و تهدید بسیای داریم و لازمه مقابله با تهدید اتحاد است، گفت: من وزیر شیعه و سنی و کلمی و مسیح و حتی زندانی محکوم به اعدام هستم و قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی راه انداختیم تا دیزی کسی پیش فر نباشد و درب وزارت بهداشت روی همه باز است و فرایندها به سرعت و با عدالت انجام شود.
آمده ایم با فرماندهی کمبودهای دارویی را رصد کنیم
وزیر بهداشت گفت: با کسی خصومت نداریم هر کس پیش از این هر چه گرفته نوش جانش باشد، کشور دستگاه قضایی دارد، ما نیامده ایم شپش دیگران را بشماریم، بلکه آمده ایم با فرماندهی کمبودهای دارویی را رصد کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به صنعت دارویی گفت: جای خوشحالی دارد که گروه دارویی برکت سرمایه خود را در راستای توسعه زیرساختهای صنعت دارو به کار برده است.
وی ادامه داد: برای تولید ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور که از راه تولید داخل تامین میشود ۵۵۰ میلیون دلار و برای تامین سه درصدی داروهای وارداتی ۱.۳ میلیارد دلار هزینه میکنیم.
نمکی تصریح کرد: افراد زیادی به من تاختند و گفتند تو با شعار تولید داخل میخواهی رای اعتماد بگیری اما از کجا معلوم من فردا زنده باشم؟ بنده با خدا معامله میکنم.
وزیر بهداشت ادامه داد: خدا رحمت کند خسروشاهیها را که با چه بدبختی شرکت تولیددارو راه انداختند و البته سپس به نفس نفس زدن افتاد و دچار مشکل شد؛ در دوران مدیرعاملی شرکت تولیددارو همین مشکل (تحمیل مدیران قدکوتوله) را پیدا کردم و با مدیر بالادستی دعوایم شد و ناچارا استعفا دادم؛ لذت میبرم که امروز تولیددارو تحت مدیریت گروه برکت که نگاه درستی در صنعت دارو دارد قرار گرفته است.
قدرت موشکی ما دودمان آمریکا را به باد میدهد
وی اظهار کرد: آمریکا اگر کوچکترین اشتباهی علیه ایران انجام دهد به دلیل قدرت موشکی ما دودمانش به باد خواهد رفت و به طور قطع در صنعت دارو هم همین قدرت را داریم.
نمکی درباره الکترونیکی سلامت گفت: وعده داده بودم که پرونده الکترونیکی سلامت را در بهار امسال عملیاتی خواهیم کرد؛ روز ۲۵ خرداد ماه بطور غیررسمی از پرونده الکترونیکی سلامت رونمایی کردیم و بهزودی با حضور رئیسجمهوری رسما رونمایی میشود.
در اوج تحریم ها با اقتدار ایستادهایم
وی تاکید کرد: جهان بداند جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم ها با اقتدار ایستاده و در عرصه های مختلف خودکفاست و تحریمهای دشمن این خودکفایی را رفته رفته بیشتر می کند و واردات باید به گونه ای انجام شود که به صنعت داخل لطمه نزند، برای بازکردن راه صنعتگران بولدوزر هستیم.
نمکی گفت: داروی مشابه داروهای باکیفیت داخلی وارد نخواهد شد اما مرزهای کشور را به روی واردات نیز نبسته ایم چرا که برخی از ترکیب های شیمیایی و دارویی را باید وارد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه زیرساخت های درمان باید تقویت شوند، از تحقق پرونده الکترونیک سلامت خبر داد و گفت: قول داده بودم تا پایان بهار پرونده الکترونیک سلامت محقق شود و پرونده الکترونیک سلامت عملیاتی شد و به صورت غیر رسمی به بهره برداری رسید و به زودی با حضور رئیس جمهور رونمایی خواهد شد.
وزیر بهداشت با اشاره به طرح ملی کنترل فشار خون گفت: در سال گذشته ۳۸۰ هزار مرگ در کشور بر اثر فشار خون بالا بوده است و تاکنون در سال جاری ۱۳ میلیون نفر برای کنترل فشار خون به ما مراجعه کردند و متاسفانه ۴۰ درصد از مردم کشور مبتلا به فشار خون هستند اما خودشان اطلاعی از این مشکل ندارند تا زمانی که علائم جدی این بیماری خود را نشان می دهد.
شهرک صنعتی دارویی برکت ۳۷ هزار شغل ایجاد کرده است
سعید نمکی وزیر بهداشت در حاشیه مراسم افتتاح شهرک صنعتی دارویی برکت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای همه تولیدکنندگان عرصه دارویی و مواد اولیه دارویی زیرساخت بسیار مناسبی ایجادشده است و این شهرک در حد استاندارهای بینالمللی ساخته شده است و به توصیه مقام عظمای ولایت برای حمایت و کمک به تولیدکنندگان داخلی زیرساخت مناسبی را فراهم کردیم تا بتوانیم داروهای وارداتی را به تولیدات داخل تبدیل کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با راهاندازی شهرک صنعتی دارویی برکت در مجموع ۳۷ هزار شغل ایجادشده است و هفت هزار نفر اشتغالزایی مستقیم و ۳۰ هزار نفر غیرمستقیم اشتغالزایی ایجادشده است.
کاهش بروکراسی اداری در سازمان غذا و دارو
نمکی با تاکید بر کاهش بروکراسی اداری در سازمان غذا و دارو، گفت: معاونت تولید داخل در این راستا ایجاد شده و این معاونت برای تولید مواد اولیه موردنیاز صنعت دارو و داروهای داخلی، همچنین لوازمآرایشی بهداشتی و تجهیزاتی که به شکل مستقل باید فعالیت کنند، ایجاد شده است و یک حامی خواهد بود تا بتوانیم کارها را بهدرستی انجام دهیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ایران سرزمینی نیست که هر سرمایهگذار عاقل خارجی به دلیل دیوانگیهای ترامپ پای خود را از ان بیرون بگذارد.
نمکی بابیان اینکه ۱.۳ میلیارد دلار واردات دارو به کشور داریم، اظهار کرد: در این شهرک دارویی میتواند مشابه داروهای وارداتی را تولید کنیم، همچنین تولید داروهای هایتک و صادرات آنها به همه کشورها حتی کشورهای اروپا در دستور کار قرار دارد.
تولید ٧٠ درصد داروهای ایرانی کشور در استان البرز
همچنین عزیزاله شهبازی در این مراسم با بیان اینکه البرز اکنون قطب دارویی کشور است، اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد داروهای تولیدی کشور در شرکتهای دارویی مستقر در استان البرز تولید میشود و شهرک اولین شهرک تخصصی دارویی کشور است و افتتاح آن گام جدی برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی محسوب میشود.
شهبازی اظهار کرد: این شهرک با به کارگیری توان و تخصص بیش از هزار نفر نیروی متخصص میتواند برندی ملی و فراملی برای البرز باشد و با استقرار و فعالیت تمام شرکتهای این شهرک برای بیش از هفت هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد شد.
استاندار البرز تصریح کرد: شهرک برکت اولین مجموعه صنعتی استان است که برای تامین منابع آبی خود از آبهای زیرزمینی استفاده نمیکند و از آب سد طالقان سهیمهای به آن داده شده و در حال حاضر تمام زیرساختهای آن از جمله گاز، برق مهیاست.
وی ادامه داد: با تولیدات این شهرک، حرکت به سمت خودکفایی در تولید دارو و حتی ارزآوری از طریق صادرات دارو به کشورهای هدف فراهم خواهد شد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در ادامه این مراسم با اشاره به شکلگیری شهرک صنعتی دارویی برکت، گفت: این شهرک صنعتی ایجاد شد تا بتواند با حداکثر توان بخشی از پنج درصد داروهای وارداتی را پوشش دهد.
محمد مخبر در حاشیه آیین بهرهبرداری از طرح ملی شهرک صنعتی دارویی برکت، با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: یکی از بحثهای جدی در اقتصاد مقاومتی، بحث امنیت در حوزه دارویی است. به همین دلیل در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از چند سال قبل که سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، شکلگیری شهرک صنعتی دارویی برکت هم انجام شد.
وی افزود: تقریبا ۹۵ درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود، اما پنج درصد از داروهای کشور نیز وارداتی هستند که عمدتا به داروهای بیماران خاص و داروهای گران قیمت مربوط میشوند و به همین دلیل هم ۳۰ درصد از ارزش دارویی کشور را به خود اختصاص میدهند. بر همین اساس یکی از سیاستهایی که در دستور کارمان قرار دادیم این بود که بتوانیم این پنج درصد را پوشش دهیم تا اولاً دشمن نتواند در این اقلام با ما تقابل کند و دوما قیمت تمام شده این داروها را کاهش دهیم. به عنوان مثال در یکی از داروهایی که در دو سال گذشته در حوزه سرطان تولید کردیم، در سال ۹۷ نزدیک به ۱۲۰ میلیارد تومان پول کمتری از جیب بیماران سرطانی خارج شد.
مخبر ادامه داد: بنابراین این شهرک صنعتی ایجاد شد تا بتواند با حداکثر توان، بخشی از پنج درصد داروهای وارداتی را پوشش دهد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، با بیان اینکه این شهرک در ۲۰۰ هکتار شکل گرفته و تعداد زیادی از شرکتهای خصوصی اعم از داخلی و خارجی در آن حضور پیدا کردهاند، افزود: بر اساس برنامهای که با محوریت ستاد تدوین کردهایم، امیدواریم ظرف یک سال و نیم آینده بتوانیم به میزان ۵۰۰ میلیون دلار از واردات در حوزه مواد اولیه و دارو جلوگیری کنیم. در این شهرک امکانات خوبی فراهم شده و بنده از همین جا از تولید کنندگان دارو دعوت میکنم که بیایند و ما به آنها امکانات ارائه دهیم.
مخبر با بیان اینکه ما به دنبال این نیستیم که از حوزه دارو انتفاعی به سمت ستاد بیاید، گفت: بلکه میخواهیم قیمت تمام شده دارو به ویژه برای بیماران خاص کاهش یابد. در عین حال قطعاً شهرکی با این امکانات در منطقه هم کم نظیر است و حتی میتواند با صادرات دارو، بخشی از نیاز به داروی منطقه را هم برطرف کند.